Sponser by

Followers

Thursday, December 6, 2012

Segmen Siapa Paling Jujur

[[KLIK UNTUK TURUT JUJUR]]

  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang: ---> Kalau budak tu aku biasa atau mak bapa dia takde masa tu memang aku marah berabis.aku cubit kot.Kalau ade mak bapak budak tu aku akan cakap takpe takpe.boleh cuci.
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :                                                             -----> Pernah..kat depan laki aku jela.kalau depan orang, kaver2 lah.hahaha.kurang sopan.
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :                                                            ---> Korek hidung pernah tapi orang perasan ke tak tak tau la pulak.Lantak la nak perasan.best ape korek hidung.
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :                                       -----> beberapa hari yang lepas aku menangis sebab gaduh dengan laki aku.biasa la aku.benda kecik pun aku nangis.
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :                                            ---->Orang selalu ejek aku pendek dan suara aku macam speaker..lantak lah.
  6. berapa berat badan you sekarang :                                                                                                      ----> 2 hari lepas aku timbang berat guna alat timbang kakak ipar aku, 49kg..
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :                                                                           -----> Dah hobi aku menangis, kalau marah, opkos la aku nangis sambil baling barang.kalau dulu selalu baling hp tapi sekarang lebih menghargai hp sebab beli guna duit sendiri.so sekarang kalau marah gilerrr, aku akan hempaskan pintu.
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah :                                                                                              -----> Masa sekolah rendah, takde la matapelajaran yang k.o.sekolah menegah, aku lemah dalam matematik dan akaun sampaikan guru matapelajaran tu taknak bagi aku kertas nota yang dia fotostat.cikgu tu kata, buang duit dia je fotostat untuk aku.sabar je la.huhu
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :                                                                                                                                        -----> Pernah.Sampai tarik tudung dan rambut lagi.pastu kena gantung sekolah seminggu,ko ade?? hah
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :-----> Jatuh cinta?? darjah?? nonono..darjah tak main la.jujur aku budak baik masa pangkat darjah ni.pengawas tau.haha.aku jatuh cinta kali pertama masa tingkatan 3. tapi ko tanya orang pertama kan.macam mana nak bagitau tu kalau tak perlu sebut nama.biar aku sebut je la.nama dia sabri.pertama dan terakhir.insyallah.
  11. you pertama kali couple masa umur berapa :                                                                                ----> umur?? dah kat atas tadi aku bagitau aku lemah matematik so aku memang malas nak kira.masa tingkatan 3.u kira la sendiri.kehkeh..
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :                                                        --------> Ini memang betul-betul jujur.ko tak caye lantak la.aku pernah couple dengan seorang insan je setakat ni.aku couple sejak aku tingkatan 3 dan sekarang dah kawin pun.sekarang umur dah 23 tahun.(nak tak nak terpaksa juga aku mengira umur aku guna kalkulator hp.) Tapi sepanjang tempoh tu ada la 4 5 kali aku putus sambung putus sambung dengan laki aku tu.
  13. last you putus sebab apa :                                                                                                              ---------> Sebab tak matang la.sebab apa lagi kalau dah putus sambung putus sambung tu.
  14. adakah you pernah buat your mother menangis? kenapa??:                                                                 ---------> Rasanya pernah kot.Aku tak tau apa sebabnya.Tapi sebagai seorang ibu, amatlah mustahil tak pernah menangis kerana anak.Nanti U jadi mak, u tau la jawapan yang sejujurnya.
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :                                                                          ---------> Kalau zaman bujang dulu, kalau dok sorang-sorang, aku selalu tulis surat cinta untuk sidia.Sekarang dah jarang dok sorang-sorang la rasanya sebab aku dah ada baby.Tak leh nak dok sorang-sorang lagi dah.
  16. keputusan upsr you :                                                                                                                         ----------> 2A 2C 1D
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :                                                                      ----------> Dah kawen pun dah. Masa umur aku 20 tahun.(hishhhh.mengira lagi.pesal u suka tanya soalan yang buat aku perlu mengira ek?) Sebab?? Sebab aku chenta dia dan dia chenta aku kot.Takpun, sebab dah memang takdir kot.hihi
  18. you selalu berangan tentang ape :                                                                                                   -----------> Masa kecik-kecik dulu aku suke berangan bila aku bangun tidur je, ada sailormon bagi aku peti yang berisi emas dan harta karun sebab aku nak jadi kaya.Selain tu slalu berangan nak jadi penyanyi.Tapi bila dah besar ni, aku asyik berangan nak jadi bisness woman yang berjaya je.
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :                                       -----------> Perkara yang paling aku tak suka tapi sering barlaku ialah dibelakangkan.elergik aku..
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :                                               -----------> perkara yang paling aku suka tapi sekali je berlaku ialah  lafaz akad nikah dari laki aku dan memang berlaku sekali je.hihi
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :                                                         -----------> Aku suka blogger yang cantik-cantik contohnya cik epal, yuyu zulaikha, Fatin Liyana dan ramai lagi la yang cantik-catik sebab aku suka benda yang cantik-cantik harap-harap aku pun jadi cantik.kahkah.jangan muntah.
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :                                                                                     ------------> Takde benda sangat lah yang aku tak suka.Tak cerewet sangat dalam hal ni.
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : ------------> Tak ingat dah pada tahun bila sebab aku memang elergik sikit dalam bab angka2 ni.Buat sebab ikut trend semasa.Sebelum ni guna Friendster.
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa :                                                                                           ------------> Bangun tido tak tentu.dulu-dulu zaman sekolah jam 5.Masa lepasan sekolah jam 7. sekarang dah ada anak ni masa bangun tak tentu.Awal anak aku bangun maka awal lah aku bangun.Tapi yang pasti aku tak pernah bangun lebih dari jam 9 pagi.
  25. kritikan terhadap blog saya :                                                                                                              ------------> Serius, aku suka ur blog sebab banyak kaler pink. Nampak kemas dari blog personal aku.Tu je lah.
Tag: Cute Mum
Fb Id: Ima Salsuzaima

Tuesday, July 31, 2012

Awesome GiveAway by Aina Mansor

Photobucket


[KLIK BANNER UNTUK JOIN DAN MELIHAT TERMA & SYARAT]
RASA RASA PENYERTAAN SAYA DITERIMA LAGI TAK?
MOGA ADA LUCKY.

Tuesday, July 10, 2012

Giveaway by Mira Chan

[[KLIK BANNER UNTUK JOIN]]
cepat2 tau..sempat lagi ni..
Due on: 20 Julai 2012

Like Menglike Giveaway

Jom Kita ramai-ramai Like Pic 2 orang princess2 mama yang comel ni..
Selanjutnya sila klik banner kat atas tu ye..
Sangat mudah..:)

Hijaucantik 3rd Giveaway

[[ KLIK BANNER UNTUK JOIN HIJAUCANTIK 3RD GA]]





ID: ima salsuzaima
Link Blog: http://imasukajoincontest.blogspot.com
Nama Blog: [[contest]]

Monday, July 9, 2012

Thursday, July 5, 2012

1st GiveAway by Fatin & Fatini


[[  SILA KLIK BANNER UNTUK JOIN GA NI  ]]

Hadiah menarik menanti kita: *manatau ada lucky.hehe
-Mini Pendrive + masuk dalam bloglist kami selama 3 bulan *top refferal*
-USB + masuk dalam bloglist kami selama 3 bulan *top refferal*
-Teddybear x 2 pemenang *top referral*
-Novel x 2 pemenang
-Shawl x 2 pemenang
-Tudung bawal x 1 pemenang
-T-shirt x 1 pemenang
-Jersey Harimau Malaya x 1 pemenang
-Frame Gambar x 2 pemenang
-Topup RM5 x 1 pemenang
-Perfume 1 x 1 pemenang
-Cute pencil holder x 1 pemenang
-Keychain x 5 pemenang
-Brooch x 3 pemenang
-Header nama sendiri x 5 pemenang *saguhati*
-Cursor nama sendiri x 10 pemenang *saguhati*


TAG TO:

 

Tuesday, March 6, 2012

Lovestory313 1st Giveaway

[Nak Join?? Klik Sini] 
Dateline:1 april 2012
Meh la ramai-ramai join contest ni..sangat2 simple..hehe
Nak ajak semua follower ima collection